Benjamin Netanyahu condamnă atacul de la Halle

Premierul în exercițiu al Israelului, Benjamin Netanyahu, a condamnat atacul produs miercuri în apropierea unei sinagogi din orașul german Halle, în urma căruia două persoane au murit și alte două au fost rănite grav, potrivit Le Figaro.

„Atentatul terorist împotriva comunității din Halle, în timpul Yom Kippur, ziua cea mai sfântă a poporului nostru, este o nouă dovadă a antisemitismului în creștere din Europa”, a declarat Netanyahu pe Twitter. „Fac apel la Guvernul german să continue acțiunile împotriva antisemitismului”, a adăugat acesta.

La rândul său, președintele israelian, Reuven Rivlin, a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, că cetățenii israelieni sunt „șocați și întristați de teribilele crime antisemite care au avut loc astăzi în Germania”. El a mai spus că israelienii vor continua „să lupte împotriva antisemitismului care persistă în Europa și în lume”.

Cel puţin două persoane au fost ucise, iar alte două sunt în stare critică în urma unui atac armat produs miercuri în faţa unei sinagogi din orăşelul german Halle. Autoritățile germane au anunțat că o persoană a fost reținută în urma atacului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata