Berceanu promite o lege „cu dedicaţie” pentru Aeroportul Iaşi

Berceanu va face lobby pe lânga Autoritatea Aeronautica pentru aeroportul Iasi

– Radu Berceanu a dat asigurari, sâmbata, ca Ministrerul Transporturilor va asigura intreaga consultanta necesara pentru ca proiectul de modernizare a Aeroportului International Iasi sa capete avizul Autoritatii Aeronautice Române.

Aflat intr-o vizita de doua zile la Iasi, ministrul Berceanu l-a asigurat pe Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean Iasi, ca va asigura intreaga consultanta necesara pentru ca proiectul de modernizare a Aeroportului Iasi sa capete avizul Autoritatii Aeronautice Române.

Berceanu a recunoscut ca desi actualul proiect tehnic privind modernizarea Aeroportului Iasi nu trebuie modificat, va trebui initiat un proiect de legislativ in ceea ce priveste transferul terenurilor de la Academia Româna la Consiliul Judetean.

El a explicat ca proiectul va fi supus dezbaterii celor doua comisii ale Legislativului, care urmeaza sa promulge o lege la mijlocul lunii septembrie.

“Pâna atunci, este nevoie ca autoritatile sa reglementeze regimul de proprietate al terenurilor pe care urmeaza sa fie extinsa pista si obtinerea tuturor avizelor necesare”, a spus Berceanu.

El a explicat ca este necesara elaborarea unei legi, intrucât ordonanta de urgenta a fost blocata, alaturi de alte trei, de catre Curtea Constitutionala, intrucât exista câteva acte normative care nu permit ca un transfer de terenuri sa se efectueze prin intemediul unei ordonante guvernamentale.

Totodata, ministrul Berceanu a atras atentia autoritatilor locale ca in timpul lucrarilor de modernizare a pistei aeroportului iesean nu ar trebui sa fie afectat traficul aerian, intrucât exista riscul pierderii operatorilor aerieni.

În ceea ce priveste concesionarea, ministrul Berceanu si-a aratat sprijinul fata de autoritatile locale in vederea selectarii unor firme viabile.

“E bine sa dati in concesiune unor operatori aeroportuari care se pricep si sunt primii in domeniu. Concesiunea nu se poate da oricui. Noi va putem ajuta sa selectionati, prin departamentul de concesiuni, ca sa nu fie cumva o firmulita care sa câstige si apoi sa se impiedice. Trebuie sa fie niste operatori aeroportuari care sa stie cum stau lucrurile”, a explicat ministrul Transporturilor.

Radu Berceanu s-a aflat, vineri si sâmbata, la Iasi, unde a purtat discutii cu autoritatile locale referitoare la proiectul privind Aeroportul International Iasi, a inspectat lucrarile de reabilitare a DN 24 si DN 28, soseaua ocolitoare a municipiului Iasi si impreuna cu George Flutur, secretar general adjunct al PD-L, a avut o intâlnire cu membrii filialei iesene a Partidului Democrat Liberal, in cadrul unei sedinte a Comitetului Director.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata