Bilanţ Colectiv: Numărul deceselor – 50; peste 70 de răniţi rămân internaţi în Bucureşti, 36 – transferaţi în străinătate

29

Bilanțul celor decedați în incendiul din clubul Colectiv a ajuns, miercuri dimineața, 11 noiembrie, la 50, în timp ce peste 70 de persoane rănite sunt internate în continuare în spitalele bucureștene, iar alte 36 au fost transportate, în ultimele zile, pe calea aerului, spre unități medicale din străinătate, dintre care 7 au decedat.

Doi dintre pacienții transferați în Marea Britanie au murit, unul în cursul serii de marți, iar celălalt miercuri dimineața, au declarat surse medicale.

Pacienții care au decedat se numărau printre cele nouă persoane transportate, duminică, în spitale din Marea Britanie.

Un număr de 76 de persoane rănite în incendiul din club Colectiv erau internate marți în unitățile medicale bucureștene, dintre acestea 24 în stare critică și gravă, a informat Ministerul Sănătății într-un comunicat .

De asemenea, tot până marți, 34 de persoane au fost transportate în unități sanitare din Austria, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Israel și Elveția, dar, în acest ultim caz, pacientul a decedat înainte de a se finaliza transferul.

În cursul serii de marți, alte două paciente din Colectiv au fost transferate în Germania cu o aeronavă de tip C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)