Bilanţul în urma inundaţiilor din estul Indiei a ajuns la cel puțin 113 morţi

 Ploile abundente au provocat moartea a cel puțin 113 persoane în statele Uttar Pradesh și Bihar din India în ultimele trei zile, au declarat oficialii, în timp ce apele au inundat un oraș, secțiile spitalelor și au forțat evacuarea deținuților dintr-o închisoare, potrivit Reuters.

Sezonul musonilor din India, care începe în iunie, de obicei se retrage până la începutul lunii septembrie, dar ploile abundente au continuat în unele părți ale țării în acest an, provocând inundații.

Un oficial a spus că cel puțin 93 de persoane au murit în cel mai populat oraş din regiunea Uttar Pradesh începând de vineri, după ce zonele sale de est au fost măturate de ploile puternice provocate de muson.

Creșterea nivelului apei a forțat autoritățile să transfere 900 de deținuți dintr-o închisoare din estul districtului Ballia, a declarat agentul de poliție Santosh Verma.

În Bihar, statul vecin, o regiune agrară săracă, care a fost lovită de inundații la începutul acestui an, numărul morților de la cea mai recentă ploaie a ajuns luni la 20, a declarat un oficial al guvernului local.

Capitala Patna, în care locuiește în jur de 2 milioane de oameni, a fost lovită grav, apele inundând străzi și intrând în case, magazine și chiar în secțiile unui spital important. În unele părți, autoritățile au utilizat bărci pentru salvarea localnicilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata