Bilanţul pe cele două mandate îl voi face după ce îmi termin şi al doilea mandat, declară preşedintele Băsescu

Președintele Traian Băsescu a declarat vineri, 29 august, în fața corpului diplomatic român că își va prezenta bilanțul celor două mandate după ce își termină actualul mandat.

„Este cea de-a zecea și ultima noastră întâlnire legată de politica externă a țării. Nu voi folosi întâlnirea pentru un bilanț, pentru că am spus în principiu că îmi voi exercita mandatul până în ultima zi, adică inclusiv pe 21 decembrie, chiar dacă alegerile au loc în luna noiembrie. Așa că bilanțul pe cele două mandate îl voi face după ce îmi termin și al doilea mandat”, a spus șeful statului la Palatul Cotroceni, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

El a arătat că obiectivele României de politică externă au fost atinse uneori excelent, uneori bine, alteori mai puțin bine, însă a apreciat că per ansamblu MAE, corpul diplomatic, ambasadorii au dus la îndeplinire obiectivele majore de politică externă.

Șeful statului a arătat că obiectivele majore de politică externă au fost proiectul european al României, consolidarea prezenței țării noastre în NATO, relația trans-atlantică, relația cu SUA, implicarea, stabilizarea și construcția unor spații de interes global și protejarea și promovarea intereselor românilor de pretutindeni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata