Bilanţul victimelor din Colectiv a ajuns la 58

O altă persoană rănită în incendiul din club Colectiv și care fusese transferată la o clinică în Germania a murit vineri dimineaţa, în jurul orei 2,00.

O  persoană rănită în incendiul de la club Colectiv a murit joi, 19 noiembrie, la Spitalul de Arși din București, a declarat  purtătorul de cuvânt al unității medicale, Adrian Stănculea.

Este vorba despre o tânără care a fost transferată în cursul zilei de miercuri de la Spitalul „Sf. Ioan” la Spitalul de Arși.

Un număr de 58 de persoane au murit în urma incendiului care a avut loc la sfârșitul lunii octombrie în club Colectiv.

În spitalele din București mai sunt internați 11 răniți în Colectiv, care se află în stare critică și gravă, alți 33 fiind în stare stabilă.

De asemenea, 30 de victime sunt internate în unități medicale din străinătate.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Dorel Săndesc a declarat joi că nu va fi refuzat transferul în străinătate pentru niciun rănit în Colectiv pentru care există indicație și acceptul familiei.

”Despre transferul în străinătate, suntem total deschiși și avem oferte din străinătate pentru toate cazurile care au indicație de transfer și care doresc să o facă. Zilnic noi analizăm această situație clinică cu colegii din spitalele în care sunt pacienți arși și nu o să refuzăm absolut niciun caz. Experții străini au făcut procesul de selecție, pentru că am considerat că așa este corect. În prezent, în urma acestui proces de selecție, sunt pacienții foarte, foarte gravi, cum este acest caz (n.r. — pacientul de la Institutul C.C. Iliescu), al cărui transfer în străinătate este imposibil. Practic ele sunt netransferabile și mai sunt multe cazuri în această categorie. Alte cazuri grave care erau netransferabile, dar care acum ar putea, nu sunt de acord. Avem un caz în Spitalul Bagdasar, care a refuzat orice idee de transfer, la fel avem un caz la Spitalul Floreasca, un caz care era disperat și era netransferabil acum câteva zile, o săptămână. Acum este într-o stare mai bună, dar familia refuză ideea de transfer”, a afirmat Săndesc, la Institutul C.C. Iliescu.

El a spus că în acele cazuri cu o evoluție bună și foarte bună nu se justifică transferul.

„Celelalte cazuri, cea mai mare parte din ele, au o evoluție bună, foarte bună, sunt pe cale de a fi externați. Nu se justifică și nici dânșii nu vor, dar vom rămâne deschiși și orice caz pentru care există indicație și dorința familiei noi nu îl vom refuza„, a explicat secretarul de stat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata