Bill Gates investeşte 300.000 de dolari în nori

– Miliardarul Bill Gates finanteaza cu 300.000 de dolari un proiect care vrea sa stopeze incalzirea globala cu ajutorul unor masinarii inedite. Masinariile vor aspira 10 tone de apa de mare in fiecare secunda si le vor pulveriza pana la o inaltime de 1.000 de metri – astfel se vor crea nori albi, ce vor reflecta razele solare.

.
De banii lui Bill Gates se va folosi organizatia de cercetare Silver Lining cu sediul la San Francisco, scrie Times Online.

„Norii artificiali reprezinta cea mai benigna forma de inginerie a mediului intrucat, desi ar putea afecta caderile de precipitatii, efectele inceteaza in momentul opririi masinariilor”, a declarat Armand Neukermanns, coordonatorul studiului.

Primele teste ale masinilor de creat nori au fost programate dupa ce Natiunile Unite au esuat in incheierea unei intelegeri de reducere a gazelor cu efect de sera.

Oamenii de stiinta americani si britanici implicati in proiect nu vor sa astepte crearea unor reglementari internationale care privesc folosirea unor tehnologii pentru influentarea deliberata a schimbarilor climatice.

Testele includ 10 vapoare construite special pentru a improsca apa oceanelor in atmosfera si 10.000 de kilometri patrati de ocean.

Oamenii de stiinta considera ca rezultatele slabe ale summitului de la Copenhaga, din decembrie 2009, vor determina cresteri ale emisiilor poluante si ca lumea are nevoie urgenta de strategii alternative impotriva incalzirii globale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata