Birchall: Semnarea Convenţiei de la Istanbul – un succes imens pentru lupta împotriva violenţei asupra femeilor

Semnarea Convenției de la Istanbul de către reprezentanții Guvernului României este un succes imens pentru lupta împotriva violenței asupra femeilor din România, din regiune și din UE, susține deputata PSD Ana Birchall, potrivit unui comunicat de presă remis joi.

„Convenția de la Istanbul va reprezenta un mijloc foarte important de protecție a drepturilor femeilor împotriva tuturor actelor de violență direcționate împotriva lor. Prin semnarea documentului de către Guvern, România își asumă un rol activ în stoparea violenței asupra femeilor prin acțiuni de prevenire a actelor de violență, prin protejarea femeilor de orice formă de violență și prin sancționarea fermă a celor care comit aceste acte. De aceste prevederi vor beneficia milioane de femei din România din regiune și din UE, victime ale violenței de gen’, subliniază Birchall.

Deputata PSD va face parte din delegația României care se va deplasa vineri la Strasbourg pentru semnarea Convenției privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice (Convenția de la Istanbul). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata