Bitcoin a crescut după un tweet al lui Elon Musk. Ce condiție pune pentru ca Tesla să vândă din nou mașini pe criptomenede

În această săptămână, prețul bitcoinului a crescut, după ce Elon Musk a sugerat că Tesla ar putea accepta, din nou tranzacțiile cu criptomonedă, dacă deținătorii pot demonstra că cel puțin jumătate din energia folosită la minarea ei este „energie curată”, scrie CNN.

Astfel, „Când vom avea confirmarea că minerii folosesc o cantitate rezonabilă de energie curată (aproximativ 50%) și că trendul va fi de creștere, Tesla va reîncepe să accepte tranzacțiile cu bitcoin”, a scris Elon Musk duminică pe Twitter, comentând la o postare.

Musk nu a spus cum crede că poate fi monitorizată folosirea energiei curate la minarea de criptomonedă, iar Tesla nu a venit cu precizări suplimentare, mai notează CNN.

În contextul financiar, Bitcoinul era cotat la mai mult de 39.400 de dolari luni dimineață, o creștere de 12,5% față de ziua precedentă.

Tesla a început să accepte bitcoin ca metodă de plată pentru mașini electrice în luna martie, însă a suspendat această măsură în luna mai, Elon Musk argumentând, astfel costul ridicat de mediu pe care îl presupune minarea de criptomodenă.

Bitcoin a avut o evoluție foarte volatilă anul acesta, pe care l-a început la nivelul de 29.400 de dolari, pentru ca în aprilie să ajungă la maximul de 64.899 de dolari.

Postările pe Twitter ale lui Musk par să fi contribuit la această volatilitate: după anunțul că Tesla nu mai acceptă bitcoin la vânzarea de mașini, moneda s-a prăbușit cu 12%.

Aşadar, în tweet-ul său de duminică, Elon Musk a mai spus că Tesla a vândut doar circa 10% din deținerile sale de bitcoin, pentru a dovedi că moneda poate fi vândută ușor fără să provoace mișcări majore pe piață”.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata