Bitcoin încheie cea mai slabă lună din ultimii zece ani

Prețurile Bitcoin au scăzut, la sfârşitul lunii mai cu 8%, marcând, astfel, o reducere cu 36%,  aceasta fiind cea mai slabă performanță lunară a criptomonedei din septembrie 2011, scrie CNN, citat de Mediafax.

Un torent constant de vești proaste a trimis bitcoin în vrie, de la maximul istoric de peste 64.000 de dolari atins în aprilie.

Cauza principală a căderii criptomonedei sunt anunțurile CEO-ului Tesla, Elon Musk, care a anunțat recent că producătorul de mașini electrice nu va mai accepta bitcoin ca plată pentru vehiculele sale din cauza îngrijorărilor cu privire la impactul asupra mediului al mineritului bitcoin.

Mai apoi, Musk și-a înmuiat puțin poziția, fiind de acord să se întâlnească cu șefii mai multor companii ce minează bitcoin din America de Nord pentru a vorbi despre problemele legate de consumul de energie.

În plan mondial, China și-a intensificat presiunile împotriva activelor digitale, iar Trezoreria Statelor Unite a dezvăluit noi planuri de impozitare a bitcoin, în timp ce Rezerva Federală a sugerat posibilitatea apariției unui dolar digital.

În contextul criptomonedelor, această evoluție a bitcoin, a influențat toate celelalte criptomonede.  Astfel că Binance, XRP și Polkadot au suferit pierderi masive în această lună.

Concret, Alte active, mai ales ether – al doilea ca mărime după bitcoin și susținătorul ofertelor de non-fungible tokens (NFT) – au rezistat mai bine. Ether a scăzut doar cu aproximativ 6%. Și dogecoin, despre care Musk a scris în mod repetat pe Twitter, a scăzut doar ușor în luna mai.

În acest sens, așa-numitele stablecoins, cum ar fi Tether și USD Coin, care sunt legate de valute susținute de guvern au avut evoluții mai bune, fără variații majore.

În prezent, criptomoneda Bitcoin este recunoscută pentru volatilitate, iar prețurile rămân cu peste 25% mai mari în acest an, în ciuda căderii din luna mai.

În context istoric, Bitcoin a scăzut de la aproape 20.000 de dolari în decembrie 2017, un vârf la acea vreme, la sub 3.500 de dolari la începutul anului 2019.

Însă, scăderea bitcoin, de aproape 40% din septembrie 2011, a fost de fapt mijlocul unei căderi de trei luni, din august până în octombrie a acelui an, în care prețurile au scăzut cu peste 35% în fiecare lună.

Oricine a trecut prin acea perioadă tumultuoasă a avut motive de satisfacție. Prețurile Bitcoin au atins un minim de 2 dolari în octombrie 2011 și acum se tranzacționează cu aproximativ 37.000 de dolari.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata