Blaga: PDL şi PNL vor depune în Parlament o moţiune simplă pe tema implicării politicului în Justiţie

PDL și PNL vor depune miercuri, la Camera Deputaților, o moțiune simplă pe tema implicării politicului în Justiție, în cazul Duicu, a anunțat luni președintele PDL, Vasile Blaga, la încheierea ședinței BPN.

El a spus că această moțiune va fi depusă în sesiune extraordinară pentru ca „Parlamentul să știe exact ce a făcut premierul în cazul Duicu”.

„Extrem de important este ca Parlamentul să știe exact ce-a făcut premierul în cazul Duicu. A avut o discuție cu Adrian Duicu în biroul lui? L-a convocat în biroul lui pe șeful Poliției Române, ministrul Justiției a propus-o pe doamna Ponea ca șefă a Secției Judiciare a DNA-ului?”, a mai spus Blaga.

El a adăugat că va fi chemat ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, „să explice cum au stat lucrurile în cazul nominalizării doamnei Ponea, soția fostului șef al IJP Mehedinți aflat în arest, pentru funcția de procuror-șef al Secției judiciare a DNA-ului”.

Blaga a afirmat că „rechizitoriul DNA arată foarte clar că Victor Ponta și PSD-ul încearcă din răsputeri să politizeze instituțiile de aplicare a legii: Ministerul de Interne, Parchetul și Ministerul Justiției”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata