Bloc nou, dărâmat pentru nerespectarea autorizaţiei de construcţie

Premieră juridică în Bucureşti. Instanţa a decis demolarea primei construcţii situate pe un teren privat. Situaţia este cu atât mai neobişnuită cu cât este vorba de o clădire nouă.

Astfel, Judecătoria Sectorului 2 a decis demolarea construcţiei ilegale de 10 etaje, din Str. Aurel Vlaicu nr. 120-122, scrie Cotidianul.ro.

Decizia vinde după ce Primăria Sectorului 2 a emis o autorizaţia de construire pentru un imobil de şase etaje, acesta fiind înălţat ulterior la zece.

Ilegalitate: amprenta la sol, mai mare decât în acte

Potrivit acestuia, controalele Inspectoratului de Stat în Construcţii şi ale Direcţiei de Control a Primăriei Bucureşti au sesizat ilegalitatea şi au dispus încadrarea clădirii în parametrii autorizaţiei.

Prin decizia dată săptămâna trecută, Judecătoria Sectorului 2 a decis încadrarea construcţiei în parametrii autorizaţiei, adică demolarea ei totală.

Citește și
3 Comentarii
 1. zicu spune

  Personal, cred ca-i tendinta demna de urmat……sunt prea multe abuzuri pe aceasta team…….acum..dezvontatorul sa preia pierderea,………asta-i legea …..nu se joaca nimeni cu ea……!!!!!!!!!!

 2. Adifinu spune

  ATENTIE S-a dat prima dezlegare legala la incalcarea proprietatii private de catre autoritatile locale.
  Sper sa faca recurs pana la HAGA.

 3. un oarecare spune

  pt adifinu. Nu inteleg unii oameni. Daca un x plosnita de dezvoltator, obtine o autorizatie sau incepe sa construiasca fara autorizatie si vine legea si se impune, e pacat ca nu s-a dat si o sentinta penala pentru functionarii care au incasat spaga pentru acea autorizatie, si le rade tuturor in nas pentru ca „a avut spate” spate care a fost daramat de justitie pe buna dreptate, dintr-o data este abuz al autoritatilor locale. Daca tu ai sta la casa si ar veni un nespalat care are tupeu si a spaguit pe toata lumea si ajunge cu balconul blocului direct langa balconul tau, incalcand orice regula minima de urbanism, eu va trebui sa ma apar si sa-i contest autorizatia de constructie si sa-l reclam pana se va satura. SUnt enome de multe asemenea cazuri in toata tara care ar trebui sa primeasca o solutie similara din partea justitiei. EU ti-as dori sa stai intr-o zona rezidentiala de case, si sa vina o aemenea plosnita sa te ingradeasca bine, fara sa respecte nici o lege si pe urma sa te vad daca mai spui la fel.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata