Blocarea cardului furat, taxată scump de băncile româneşti

Furtul sau pierdutul portofelului în care aveţi bani şi mai ales carduri vă poate costa mai mult decât aţi anticipat. Acest lucru se întâmplă dacă aveţi carduri la bănci care taxează foarte mult blocarea sau reemiterea acestora.

La fel s-a întâmplat şi în cazul lui Marius Prund care s-a trezit că i-a fost furată de pe plajă geanta în care avea toate actele şi portofelul cu bani şi carduri. A sunat imediat pentru a le bloca, de teamă să nu-i fie cheltuiţi banii de pe ele, scrie Evenimentul Zilei.

„Mi s-a spus din start că pentru tipurile mele de carduri trebuie să plătesc 50 de euro pentru unul şi 160 de lei pentru celălalt”, a povestit păgubitul.

La UniCreditŢiriac dacă vreţi să vă blocheze temporar cardul de debit acest lucru se face fără niciun cost suplimentar.

În schimb, blocarea permanentă a plasticului indiferent de marca acestuia costă 10 euro, iar dacă este unul internaţional, se percep 50 de euro, comision MasterCard. Mai mult, înlocuirea lui în regim de urgenţă poate ajunge la 150 de euro.

La BRD, dacă vreţi să vă înlocuiţi cardul, vă costă între 20 şi 50 de lei, doar cele Gold sunt gratuite, asta în România. Peste hotare taxa este de până la 225 de dolari.

Austriecii de la Raiffeisen percep pentru blocarea cardului fie că este în euro, dolari sau lei, 40 de euro, dacă acestea sunt MasterCard. Puţine carduri sunt scutite de respectiva taxă.

La Bancpost, taxa de blocare în regim Visa este aproximativ la fel ca la băncile prezentate anterior, numai că este în moneda americană. Aici comisionul este de 60 de dolari/lună sau echivalentul în lei conform cursului de la BNR.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata