Bloomberg: România „se îndreaptă într-o direcţie greşită”

Ţara noastră a urcat în topul „celor mai nefericite economii”

România se numără printre ţările cu „cele mai nefericite economii”, potrivit unei analize realizate de Bloomberg. Agenţia scrie că ţara noastră se îndreaptă într-o direcție greșită din punct de vedere economic.

Topul „celor mai nefericite economii” a fost realizat pe baza prognozelor privind inflaţia şi evoluţia pieţei muncii. Primele ţări în acest clasament sunt Venezuela, ţară care se confruntă cu hiperinflaţie, şi Africa de Sud. Argentina, Egiptul, Grecia, Turcia, Ucraina, Spania, Brazilia, Arabia Saudită și Serbia completează Top 10.

Bloomberg: România, printre ţările cu „cele mai nefericite economii”

Agenţia Bloomberg a inclus şi ţara noastră în acest clasament, argumentând că România „se îndreaptă într-o direcţie greşită”. Astfel, România este acum pe locul 34, urcând 16 poziţii în acest clasament. Jurnaliştii atrag atenţia asupra creşterii inflaţiei la 3,3%, precum şi asupra încercărilor Băncii Naţionale de a tempera fenomenul prin majorări succesive ale ratei dobânzii de politică monetară.

BNR a crescut recent prognoza de inflație pentru acest an, estimând un vârf de până la 5% în prima parte a anului și un final la 3,5%, cu 0,3 puncte procentuale peste prognoza anterioară.

Nu este pentru prima oară când Bloomberg atrage atenţia asupra economiei ţării noastre. Recent, agenţia a publicat un articol amplu despre ţara noastră, cu titlul „Atunci când a avea cea mai rapidă creştere din UE nu te face mai bogat”.

Sursa: Libertatea.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata