BNR ar putea menţine dobânda de politică monetară la nivelul de 6,25%, până în trimestrul 1 din 2011

Banca Naţională a României (BNR) ar putea menţine dobânda de politică monetară la 6,25% până în primul trimestru al anului 2011, deşi recenta majorare a TVA-ului cu efecte negative suplimentare asupra preţurilor de consum, nu ar exclude o creştere moderată a valorii dobânzii de politică monetară, conform previziunilor Raportului trimestrial macroeconomic, întocmit de către economiştii Băncii Comerciale Române (BCR) şi publicat marţi (17 august 2010).

‘BNR ar putea menţine dobânda de politică monetară la 6,25 la sută până în trimestrul I 2011 având în vedere că presiunile inflaţioniste vor fi destul de reduse. Cu toate acestea, dacă recenta majorare a TVA-ului va produce efecte negative suplimentare asupra preţurilor de consum, nu excludem o creştere moderată a dobânzii de politică monetară. Presiunile în sens ascendent asupra randamentelor titlurilor de stat vor persista cel puţin până la eliberarea următoarei tranşe de la Comisia Europeană către Ministerul de Finanţe şi o emisiune de succes a titlurilor de stat în euro pe pieţele externe’, se arată în documentul citat.

BCR a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, Raportul Macroeconomic – România – ‘Momentul adevărului’, întocmit de către colectivul instituţiei bancare, secţia Cercetare. BCR, membră a Grupului Erste, este o bancă universală ce se adresează atât clienţilor retail, cât şi celor corporate. BCR este cea mai importantă instituţie bancară din România, gestionând active de peste 16,4 miliarde de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata