BNR lansează în circuitul numismatic o monedă din argint dedicată Elenei Văcărescu

Banca Națională a României lansează, luni, 4 august, în circuitul numismatic, o monedă din argint dedicată aniversării a 150 de ani de la nașterea Elenei Văcărescu.

Moneda din argint are o valoare nominală de 10 lei, titlu 999?, formă rotundă, diametru 37 mm, greutate 31,103 g, calitate
proof și cant zimțat.

Aversul monedei redă conacul de la Văcărești, în care a copilărit Elena Văcărescu, anul de emisiune ‘2014’, stema României, valoarea nominală ’10 LEI’ și inscripția în arc de cerc ‘ROMANIA‘.

Reversul monedei prezintă portretul, numele, semnătura Elenei Văcărescu și anul nașterii.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză.

Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede.

Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare, este de 310,00 lei/buc.

Monedele din argint dedicate aniversării a 150 de ani de la nașterea Elenei Văcărescu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulație, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata