BNR pune în circulaţie o monedă de argint dedicată actorului Ştefan Ciobotăraşu

Banca Naţională a României (BNR) pune în circulaţie luni (16 august 2010) în scop numismatic, o monedă din argint dedicată aniversării a 100 de ani de la naşterea actorului Ştefan Ciobotăraşu, potrivit unui comunicat al BNR.

Moneda din argint, cu o valoare nominală de 10 lei, are o formă rotundă, cu diametrul de 37 milimetri, marginea zimţată şi greutatea de 31,103 grame. Preţul de vânzare (exclusiv TVA) pentru moneda din argint aferentă emisiunii numismatice ‘Aniversarea a 100 de ani de la naşterea actorului Ştefan Ciobotăraşu’ este de 205 lei, iar tirajul emisiunii – 1.000 bucăţi.
Aversul prezintă o compoziţie grafică sugerând lumea teatrului şi a filmului; în dreapta, stema României; de sus în jos, valoarea nominală a monedei – ’10 LEI’, inscripţia ‘ROMANIA’ şi anul de emisiune ‘2010’.

Reversul prezintă portretul actorului Ştefan Ciobotăraşu în rolul pe care l-a jucat în filmul ‘Columna’, reprezentat într-un cadru al unei pelicule de film; la exterior, în stânga, inscripţia în arc de cerc ‘STEFAN CIOBOTARASU’; jos, anii ‘1910’ şi ‘1970’, între care a trăit actorul.
Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, sunt fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limba română, engleză şi franceză.

Broşurile includ şi certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Monedele din argint, din emisiunea numismatică ‘Aniversarea a 100 de ani de la naşterea actorului Ştefan Ciobotăraşu’, au putere circulatorie pe teritoriul României. Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR, începând cu data de 16 august, precizează comunicatul menţionat.

actorianiversariBNRmonedepreturiStefan Ciobotarasuvinzari
Comentarii (0)
Adaugă comentariu