BNR: Rezervele valutare au scăzut, în august, cu 33 de milioane de euro, la 30,875 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Națională a României au scăzut, în august 2014, cu 33 de milioane de euro, până la 30,875 miliarde de euro, față de 30,908 miliarde de euro 31 iulie 2014, potrivit datelor transmise, luni, 1 septembrie, de BNR.

În cursul lunii august, în conturile BNR au intrat aproape 1,13 miliarde de euro, din modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, din alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice (inclusiv suma rezultată din emisiunea de obligațiuni pe piața internă în valoare nominală de 250 de milioane de euro), din alimentarea contului Comisiei Europene și altele, potrivit comunicatului BNR.

În aceeași perioadă, au avut loc ieșiri de la rezerva BNR de 1,16 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele. ‘La capitolul plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăsesc rambursări de capital și dobândă din împrumutul de la Fondul Monetar Internațional pentru care România a rambursat circa 321 de milioane echivalent euro’, se precizează în comunicatul BNR.

Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone și, în condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3,254 miliarde de euro.
Astfel, potrivit băncii centrale, rezervele internaționale ale României (valute plus aur), la 31 august 2014, au fost de 34,129 miliarde de euro, față de 34,132 miliarde de euro la 31 iulie 2014.

‘Plățile scadente în luna septembrie 2014 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 579 de milioane de euro’, se mai arată în comunicatul BNR. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata