BNR: Suntem într-un moment tensionat, dar nu trebuie să exagerăm

Situaţia economică a României nu este una foarte dificilă, existând semnale pozitive, în ciuda situaţiei din regiune, a declarat, miercuri (28 aprilie 2010) , guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la întâlnirea cu lordul primar al Districtului Financiar al Londrei, Nick Anstee.

„Fiţi calmi, nu vă îngrijoraţi. E un moment tensionat, dar să nu exagerăm. Sunt multe elemente pozitive. Rezerva este în creştere, poate prea mare iar, avem o îmbunătăţire a lichidităţii pe piaţa internă, dobânzi în scădere şi semne că activitatea de creditare îşi revine”, a spus guvernatorul BNR.
În ceea ce priveşte influenţa situaţiei economiei elene asupra României, având în vedere prezenţa capitalului grecesc în băncile din România, guvernatorul a reiterat că nu sunt motive de îngrijorare.

„Avem bănci elene cu capital românesc şi nu grecesc, în România. Ele se finanţează preponderent pe piaţa internă şi există mai departe un exces de lichiditate. Avem instituţii de supraveghere extrem de eficiente, iar situaţia trebuie privită cu relativ calm”, a conchis Mugur Isărescu. Lordul primar al Districtului Financiar al Londrei, Nick Anstee, se află într-o vizită de două zile la Bucureşti.

Anstee este însoţit de o importantă delegaţie de oameni de afaceri, întrucât, potrivit acestuia, în România există un atrăgător mediu de afaceri. Nick Anstee a evidenţiat importanţa unui mediu de afaceri adecvat în România, care să atragă investiţii străine, şi a subliniat rolul parteneriatului public privat în economie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata