BNS critică amendamentul PSD privind salariaţii din societăţile de stat

Amendamentele la proiectul de Buget pe 2010 prin care sunt eliminate stimulentele pentru salariaţii din societăţile de stat condamnă la sărăcie sute de mii de angajaţi ai acestor operatori economici, arată un comunicat al Blocului Naţional Sindical.

„Amendamentul adus de senatorul PSD Bota la articolul 25 din proiectul Legii Bugetului de Stat pe 2010, conform căruia se solicită taierea valoarii tichetelor de masă, a premiilor şi stimulentelor acordate salariaţilor din societăţile cu capital de stat, este şocant prin abordarea radicală, prin uşurinţa cu care un membru al Parlamentului condamnă la sărăcie sute de mii de angajaţi ai operatorilor economici cu capital de stat, iar faptul că vine din partea unui social-democrat este revoltător”, subliniază comunicatul BNS.

,,Până şi Guvernul Boc s-a arătat mai generos decât senatorul Bota atunci când a elaborat proiectul Bugetului de stat, permiţând cel puţin actualizarea salariilor cu indicele inflaţiei pentru operatorii economici cu capital majoritar sau integral de stat ce au înregistrat profit în 2009″, subliniază BNS. BNS consideră că sunt necesare consultări în interiorul PSD, înainte ca senatorii care îl reprezintă în Parlament să avanseze „idei nocive”.

„Este clar pentru noi că ceva nu merge bine în Partidul Social Democrat şi îl sfătuim pe domnul Mircea Geoană, preşedintele PSD, să stea de vorbă cu reprezentanţii săi în Parlament, înainte ca ideile nocive ale unora dintre ei să arunce în aer pacea socială fragilă”, subliniază comunicatul.
Marius Sorin Ovidiu Bota, vicepreşedinte al Comisiei de Buget din Senat, autorul amendamentului, a fost trecut de sindicaliştii din BNS, „pe lista neagră a indivizilor ce trebuie ţinuţi departe de Parlament sau de alte funcţii de reprezentare ori conducere retribuite din taxele şi impozitele lucrătorilor”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata