Boc cere Ministerului Muncii să elaboreze ordinul care reglementează cumulul pensiei cu salariul

Premierul interimar Emil Boc a cerut, miercuri (11 noiembrie 2009), Ministerului Muncii, sa elaboreze ordinul prin care sa reglementeze cumulul pensiei cu salariul la stat si i-a informat pe membrii Guvernului ca, incepând de joi, toate veniturile proprii ale agentiilor care se reorganizeaza vor trece la bugetul de stat.

“Imediat, incepând de joi dimineata, toate veniturile proprii ale agentiilor care fac obiectul legii – fie ca se desfiinteaza, fie ca se comaseaza sau se restructureaza – trec la bugetul de stat si pentru asta sa stiti ca nu mai pot face operatiuni fiscale, financiare si toate veniturile merg la bugetul de stat, in administrarea Guvernului, fiind unul dintre obiectivele pe care le-am discutat la adoptarea legii”, a afirmat Emil Boc, in deschiderea sedintei saptamânale a Cabinetului.

El a informat ca miercurea viitoare Guvernul va adopta toate actele normative referitoare la restructurarea acestor agentii, prin hotarâri de guvern, potrivit legii. Premierul interimar a reiterat ca, incepând din semestrul al IV-lea, intra in vigoare neimpozitarea profitului reinvestit, dar si programul “Rabla” pentru tractoare. Odata cu intrarea in vigoare a Legii privind restructurarea agentiilor, se interzice la stat cumulul pensiei cu salariul, in cazul care pensia depaseste 1.680 de lei, a precizat Emil Boc.

“Ministerul Muncii, aveti de elaborat un ordin pentru cumulul pensiei cu salariul, normele respective sa fie tot pe 19 noiembrie elaborate, asa cum am decis”, a solicitat premierul. Premierul interimar, Emil Boc, anuntase, marti, ca legea privind restructurarea agentiilor guvernamentale va intra in vigoare joi, iar in termen de sapte zile, adica pâna pe 19 noiembrie, Guvernul va emite actele normative pentru aplicarea acesteia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata