Boc propune ca impozitul forfetar să fie aplicat doar pentru restaurante şi servicii similare

– Impozitul forfetar ar trebui aplicat pe viitor în acele domenii şi activităţi unde evaziunea fiscală nu poate fi combătută altfel susţine premierul Emil Boc, dând ca exemplu restaurantele.

.
„Eu cred că primul scop al impozitului minim a fost atins – de a-i obliga pe aceia care aveau firme fantomă (…) să decidă: le menţin sau le închid. Cred că, pentru viitor, impozitul forfetar, aşa cum a fost el conceput, trebuie să se restrângă la acele domenii şi activităţi unde evaziunea fiscală nu poate fi altfel combătută şi eliminată – cum ar fi, de exemplu, domeniul restaurantelor. Pot fi şi alte domenii, ar trebui identificate”, a declarat premierul Emil Boc într-o conferinţă de presă.

El a precizat că a cerut o analiză în acest sens şi că subiectul a fost abordat şi în cadrul şedinţei coaliţiei.

Boc declara joi, la postul public de radio, că în prezent se face o evaluare a primei tranşe din impozitul minim, iar primele date arată că încasările sunt mai mari decât s-a apreciat iniţial.

Social democraţii au cerut eliminarea impozitului forfetar, de la 1 septembrie 2009, argumentând că nu are efectul scontat, iar costurile menţinerii lui sunt mult prea mari. Premierul a declarat însă că aşteaptă evaluarea impactului acestui impozit.

Cotidianul

Citește și
2 Comentarii
  1. maria spune

    NU E NEVOIE DE PREA MULTA CARTE SA FACI UN CALCUL SIMPLU:lo o societate cu 6 salariati.cifra de afaceri lunara de 30000 ron.profit 10000ron,tva cca 1700ron contributii cca 1700ron,salarii cam 3000ron, curent 200ron, telefon 100ron, taxa radio-tv o alta aberatie! de care nici nu beneficiem dar suntem obligati sa o platim,si chiria de 3000ron.DE UNDE SA MAI DAI SI FORFETAR?IAR CU ACEASTA CRIZA?

  2. airoaea felicia spune

    sunt asociat unic si am un coafor unde lucrez numai eu,l-as intreba pe d-ul Boc daca ds-ului i se pare normal ca toate saloanele sa fie bagate in aceasi oala?(noi doar incercam sa supravietuim)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata