Boc propune ca impozitul forfetar să fie aplicat doar pentru restaurante şi servicii similare

– Impozitul forfetar ar trebui aplicat pe viitor în acele domenii şi activităţi unde evaziunea fiscală nu poate fi combătută altfel susţine premierul Emil Boc, dând ca exemplu restaurantele.

.
„Eu cred că primul scop al impozitului minim a fost atins – de a-i obliga pe aceia care aveau firme fantomă (…) să decidă: le menţin sau le închid. Cred că, pentru viitor, impozitul forfetar, aşa cum a fost el conceput, trebuie să se restrângă la acele domenii şi activităţi unde evaziunea fiscală nu poate fi altfel combătută şi eliminată – cum ar fi, de exemplu, domeniul restaurantelor. Pot fi şi alte domenii, ar trebui identificate”, a declarat premierul Emil Boc într-o conferinţă de presă.

El a precizat că a cerut o analiză în acest sens şi că subiectul a fost abordat şi în cadrul şedinţei coaliţiei.

Boc declara joi, la postul public de radio, că în prezent se face o evaluare a primei tranşe din impozitul minim, iar primele date arată că încasările sunt mai mari decât s-a apreciat iniţial.

Citeste si:  Traian Băsescu: Republica Moldova nu se va putea integra în UE fără soluţionarea conflictului transnistrean

Social democraţii au cerut eliminarea impozitului forfetar, de la 1 septembrie 2009, argumentând că nu are efectul scontat, iar costurile menţinerii lui sunt mult prea mari. Premierul a declarat însă că aşteaptă evaluarea impactului acestui impozit.

Cotidianul

Citește și
2 Comentarii
  1. maria spune

    NU E NEVOIE DE PREA MULTA CARTE SA FACI UN CALCUL SIMPLU:lo o societate cu 6 salariati.cifra de afaceri lunara de 30000 ron.profit 10000ron,tva cca 1700ron contributii cca 1700ron,salarii cam 3000ron, curent 200ron, telefon 100ron, taxa radio-tv o alta aberatie! de care nici nu beneficiem dar suntem obligati sa o platim,si chiria de 3000ron.DE UNDE SA MAI DAI SI FORFETAR?IAR CU ACEASTA CRIZA?

  2. airoaea felicia spune

    sunt asociat unic si am un coafor unde lucrez numai eu,l-as intreba pe d-ul Boc daca ds-ului i se pare normal ca toate saloanele sa fie bagate in aceasi oala?(noi doar incercam sa supravietuim)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner