Boeing obține prima comandă a unui 737 Max de la accidentul fatal

Boeing a primit prima comandă pentru 737 de avioane Max, de când autoritățile de reglementare au doborât jeturile după două accidente fatale.

Producătorul american de avioane a declarat că, compania aeriană poloneză Enter Air a plasat o comandă pentru cel mult patru avioane.

Enter Air a declarat că recenzia pe care a trecut-o 737 de la prăbușirile din 2019 ar produce „cea mai bună aeronavă din lume pentru următorii mulți ani”.

Re-certificarea jetului este încă pus în balanță.

Enter Air, cel mai mare operator de zboruri charter din Polonia, a început în 2010 cu un singur avion 737.

Are 22 Next Generation 737s și, în cazul în care ar trebui să cumpere toate cele patru aeronave descrise în noul contract, flota sa 737 Max se va ridica la 10 avioane, a spus Boeing.

Ihssane Mounir, vicepreședintele principal al vânzărilor comerciale și marketingului lui Boeing, a declarat că a fost „umilit de angajamentul Enter Air cu familia Boeing 737”.

Cele două companii au declarat, de asemenea, că au ajuns la o soluționare care a revizuit livrarea comenzilor în așteptare și a oferit companiei Enter Air o compensație pentru costurile care decurg din doborârea lui 737.

Unele reportaje au sugerat că omiterea cuvântului „Max” din titlul anunțului lui Boeing cu privire la acord a sugerat că ar fi lăsat baltă în liniște controversatul branding.

Ca răspuns la o întrebare din partea BBC, un purtător de cuvânt al companiei a redat sugestia, subliniind că „737 Max este menționat de mai multe ori” în comunicatul de presă.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata