Bogdan Baltazar: BNR stă cu arma la picior, în caz că trece moţiunea

– Bogdan Baltazar, consultant financiar, sustine ca Banca Nationala este pregatita sa intervina pe piata pentru a stabiliza leul, in cazul in care va trece motiunea de cenzura.

„BNR sta cu arma la picior. Cursul de schimb ar putea sa cunoasca un reviriment daca motiunea nu trece, daca va trece motiunea sigur ca va fi presiune pe leu, insa banca va interveni si va mentine cursul intre 4,20 si 4,30„, a declarat Bogdan Baltazar, la Antena 3.

Potrivit lui Bogdan Baltazar, cursul valutar de 4,22 nu este unul de natura sa puna probleme, iar BNR este pregatita sa il mentina.
„Situatia e sub control, un curs de 4,22 este confortabil (…) BNR a intervenit pe piata, insa nu mult, pentru ca are plafon la 4,28-4,30 (n.red lei/euro)”, a declarat Bogdan Baltazar.

Intrebat daca motiunea de cenzura a Opozitiei va cadea, Bogdan Baltazar a raspuns: „Eu nu cred ca va cadea, din aritmetica parlamentului si din tensiunea mult mai mare pe PDL si mai mica pentru deputatii senatorii opozitiei asa inteleg, si cred ca asta ar fi bine pentru situatia noastra interna si internationala„.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata