Bogdan Baltazar: nu este nevoie de un nou acord cu FMI

Nu este nevoie de un nou acord cu FMI, ci se poate renegocia în cadrul celui existent, este de părere consultantul financiar Bogdan Baltazar.

‘Eu nu cred că avem nevoie de un nou acord cu FMI, dar probabil că ministrul Blaga ştie mai multe.

Un nou acord ar prelungi foarte mult starea de incertitudine’, a declarat duminică, 13 iunie, Bogdan Baltazar.

În opinia consultantului financiar, moţiunea de cenzură va pica, iar guvernul se va menţine, dar dacă ‘nu am avea un guvern, situaţia ar trebui să fie rezolvată cu calm, delegaţia FMI ar aştepta şi apoi ar putea reveni şi lucrurile ar putea fi renegociate în cadrul aceluiaşi acord. Nu îţi trebuie un nou acord.

Poate însă că ministrul Blaga ştie că este necesară o revedere totală a acordului’, a spus consultantul financiar.

‘Declaraţia lui Vasile Blaga nu este inspirată nici din punctul de vedere al apropiatei întruniri a board-ului FMI, care ar trebui să discute împrumutul pentru România, dar mai ales din punctul de vedere al celor cărora ne-am putea adresa pentru alte împrumuturi, pentru că va fi nevoie să ne mai împrumutăm de pe piaţa externă’, a adăugat Bogdan Baltazar, care a precizat că declaraţia ministrului de interne nu este oportună nici în ceea ce priveşte nivelul primei de risc (credit default swap).

Ministrul administraţiei şi internelor, Vasile Blaga, a declarat duminică, la un post central de televiziune că, personal, crede ‘că România are nevoie de un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), iar un nou acord cu FMI poate însemna şi un nou împrumut’.

În cadrul aceleiaşi emisiuni televizate, Vasile Blaga a mai spus: ‘Am ştiut că România se află într-o situaţie dificilă, delicată, în ianuarie 2009. Puteam să luăm măsurile de austeritate de atunci, dar nu am considerat necesar. Eu, personal, regret că nu am luat aceste măsuri de atunci’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata