Bogdan Ciucă: Creşterea fiscalităţii, doar în zona produselor de lux

Purtătorul de cuvânt al Partidului Conservator, deputatul Bogdan Ciucă, a declarat joi, 6 mai, referitor la posibila majorare a TVA şi a cotei unice de impozitare, că o eventuală creştere a fiscalităţii ar trebui să vizeze numai zona produselor considerate de lux.

„Dacă vom merge pe o creştere a fiscalităţii să o facem numai în zona de lux, în zona alcoolului, tutunului, cafelei, a produse de lux sau care ţin de vicii, nu de necesitate, de un mimim de standard de viaţă, de supravieţuire. Doar aici putem discuta despre creşterea pragului de fiscalitate”, a spus Bogdan Ciucă.

Pe de altă parte, conservatorul a spus că nu remanierea guvernamentală ar rezolva problemele cu care se confruntă România în această perioadă de criză, ci „filosofia” de guvernare.

„Nu ştiu dacă o remaniere guvernamentală rezolvă problema pentru că, în opinia mea, trebuie schimbată filosofia de guvernare.

Nu ştiu dacă omul trebuie schimbat pentru că în loc să ne imaginăm soluţii prin care să stimulăm mediul de afaceri, firmele să rămână pe piaţă şi în continuare să producă ceva care să fie cules la bugetul consolidat al statutului şi de aici să putem alimenta sănătatea, pensiile, educaţia, noi ne gândim cum să reducem cheltuielile micşorând numărul de pensionari şi pensia. Este cea mai păguboasă şi nocivă filosofie fiscală sau bugetară”, a spus Bogdan Ciucă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata