Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului ”Bagdasar Arseni”, reţinut pentru luare de mită

Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă ”Bagdasar Arseni”, a fost reţinut joi, 9 iunie, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul în care au fost efectuate percheziţii la patru spitale din Capitală privind suspiciuni de corupţie în legătură cu achiziţii publice.

Păltineanu a fost audiat timp de aproape patru ore de către procurorii DNA, după care a fost scos cu cătuşe şi luat cu o maşină a Poliţiei pentru a fi dus la Arestul central.
Procurorii DNA au efectuat joi percheziţii la patru spitale din Capitală, într-un dosar în care prejudiciul, până în prezent, este de 2,6 milioane de euro, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, percheziţiile vizează Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, Spitalul Clinic de Urgenţă ”Bagdasar Arseni”, Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia”.

*** Păltineanu ar fi luat mită între 5 şi 10% de la firme ce vindeau consumabile medicale

Păltineanu, în prezent manager al Spitalului Clinic de Urgenţă ”Bagdasar Arseni”, ar fi luat mita sub formă de bani cash.

În dosar procurorii verifică mai multe achiziţii publice încheiate de către spitale, printre care şi Institutul Clinic Fundeni, privind consumabile medicale, care ar fi fost supraevaluate de zeci de ori şi care s-ar fi făcut inclusiv de la o firmă a lui Dorin Cocoş, susţin sursele citate.

Societatea omului de afaceri Dorin Cocoş, au precizat sursele, doar ar fi intermediat achiziţia de consumabile medicale de către diferite spitale, în loc ca acestea să le ia direct de la producător. De asemenea, la Institutul Clinic Fundeni, conform surselor, caietul de sarcini s-ar fi făcut astfel încât la achiziţia de reactivi pentru laboratoare doar firma lui Cocoş îndeplinească condiţiile.

„În perioada 12 mai — 21 august 2015, inculpatul Păltineanu Bogdan, în calitate de manager al Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie ‘Ana Aslan’, în exercitarea atribuţiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce priveşte încheierea contractelor de achiziţii, derularea contractelor, angajarea unităţii în operaţiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăţi comerciale, în cinci tranşe, sumele de 73.450 euro şi 18.600 lei. Banii, primiţi de inculpat atât într-un imobil ce-i aparţinea, cât şi în autoturismul personal, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiţii a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi)”, se arată într-un comunicat transmis de către DNA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata