Bogza, Bancpost: Creditele se pot ieftini peste o lună-două

Bancile au spatiu pentru reducerea dobanzilor la depozitele in lei, iar cu un decalaj de una-doua luni ar trebui sa vedem si o ieftinire a creditelor dupa decizia BNR de a relaxa politica monetara, spune Mihai Bogza, presedintele executiv al Bancpost.

„Dupa ce s-a primit mesajul de la BNR ca exista solutii pentru lichiditati, este momentul sa se reintre in normal. Nu poti sa ai inflatie de sub 7% si dobanzi atat de mari la depozite, nu este sustenabil pe termen lung.”

Bogza afirma ca dobanzile mari la depozite au pus bancile in situatia de a scumpi si creditele, ceea ce a creat dificultati la rambursare pentru clientii cu credite in derulare si i-a descurajat pe cei care ar fi dorit sa contracteze noi imprumuturi.

„Daca reusim sa reducem dobanzile la depozite, clientii isi vor permite din nou sa ia credite”. El afirma ca Bancpost va reduce „gradual, dar sustinut” dobanzile la depozite. In prezent, cea mai mare dobanda afisata este de 16% pe an, la un depozit in lei pe trei luni cu dobanda ascendenta.

Continuarea în Ziarul Financiar

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata