Bomba de la CET: 50% din factura CET a blocului, plătită şi de cei care au centrale

– Posesorii de centrale termice care locuiesc la bloc vor plati astfel sume consistente pentru caldura de la CET, chiar daca nu mai beneficiaza de agent termic in mod direct. Motivul il reprezinta consumurile de caldura in spatiile comune, cheltuieli care revin tuturor locatarilor, dar si caldura degajata prin tevi sau prin peretii locuintelor, scrie Ziarul de Iaşi

„Aceste cheltuieli se refera la tot ce inseamna spatii comune, adica uscator, casa scarii, subsol, dar si tevile care trec prin apartamente si care degaja caldura”, a explicat Dumitru Bucur, presedintele Grupului Asociatiilor de Proprietari si Locatari din Iasi (AGAPL).

Din factura totala pe imobil, o cota parte va fi considerata comuna. Aceasta cota se aplica si in acest moment, dar cuantumul este stabilit la nivelul fiecarei asociatii si variaza in jurul a 10-20%. Conform Ordinului 343/2010, dat de ANRSC, începând din acest sezon cotele vor varia intre 15% si 100%.

Însă, strict pentru sezonul rece care se apropie, valorile vor fi cuprinse intre 30% si 50%.

Oficialii firmelor de repartitoare sustin ca aceste cote se vor aplica acolo unde nu sint inventariate toate tevile de caldura. „Cotele de 30% si 50% sint stipulate pentru acest sezon rece, acolo unde nu se cunoaste suparafata radianta, adică diametrul, lungimea, numarul tevilor si a corpurilor de incalzire”, a afirmat Antoaneta Macovei, director Zona Est in cadrul firmei Ista.

 

Citește și
4 Comentarii
 1. aaaaaa spune

  mda vor plati bietii oameni si incalzirea trotuarelor sub care se afla tevile de apa calda

 2. angela spune

  ma intreb cind dau astia caldura ca n-am sesizat…tevile care trec prin apartamentele noastre, cei cu centrala, deci aceste tevi sunt doar 1 ora calde-nu fierbinti…. si …atunci cine trebuie sa plateasca fratilor?! Cet-ul trebuie sa returneze bani …nu sa primeasca!ma intreb cit vom mai putea suporta aceste abateri grave ale unora????????cit ne vor mai baga mina in buzunar???????si cui??????…..s-ar putea ca nu o sa mai aiba cui…..sa plecam cu toti de aici…

 3. radu spune

  proprietarii de centrale ar trebui sa se uneasca sa ea agentia aia in judecata si asociatia daca ii opeste acesti baani abuzivi. tevile de la subsol din cate stiu eu sunt acoperite cu vata de sticla ca sa nu rugineasca deci izolate termic…calorifere pe casa scarii nu s-a mai vazut de la ceausescu incoace deci toata treaba asta este un abuz ca tot noi sa platim hotiile cet-urilor…astept mesaje de unire precum la grupul impotriva bancilor…

 4. tudor popescu spune

  Pai n-am intrat eu degeana pe TELEM an de an cu explicatii tehnice de care nimeni nu a tinut cont ?
  Nu i-am explicat cu actele pe masa lui Dragomir cum e cu furatul banilor ? Si?? A uitat ! Acum zice ca nu aveti dreptate sa-i spargeti geamurile ! As!
  Platiti mai fratilor ca noi – specialistii – ne-am facut datoria si v-am prevenit. Ati tratat problema cu pasivitate ! Acum … ca greierele … mai ramane sa cantati ca iarna a venit !
  Va prezint saptamanal pe REALITATEA diversele aspecte ale jefuirii voastre … Si?? Nu aveti solutii ? Asi ! NU VA INTERESAZA SA ACTIONATI !!!
  Nu aveti bani pentru caldura ? ? Va sfatuieste guvernul sa mancati mai putin ! Abia o sa va ganditi mai mult la solutiile noastre.
  Tudor Popescu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata