Bonul la păstrare: Boc le promite românilor că le dă bani înapoi la cumpărăturile „corecte”

În timp ce specialiştii în fiscalitate spun că măsura este greu de pus în practică, reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor întrebaţi de Gândul  sunt de părere că statul „uită” de marea evaziune

Românii vor primi înapoi de la stat o parte din banii cheltuiţi pe diferite bunuri şi pe servicii, pe baza bonurilor fiscale. Este cea mai recentă propunere a Guvernului Boc prin care se încearcă reducerea evaziunii fiscale şi care ar putea fi aplicată începând de la toamnă, odată cu modificările aduse Codului Fiscal.

Cât vor primi înapoi cetăţenii nu se ştie deocamdată, pentru că premierul Emil Boc nu a dat detalii. „O măsură avută în vedere este ca toţi cei care vor avea bonuri fiscale adunate până la un anumit plafon să beneficieze de o primă din acea sumă de bani, pentru a-i încuraja să ceară bonuri fiscale pentru produse care se cumpără în România, de la pâine până la lucruri foarte scumpe şi de folosinţă medie sau îndelungată ori de lucrări”, a declarat premierul Emil Boc.

De asemenea, cei care îşi fac lucrări de reabilitare în locuinţă vor putea să-şi deducă o parte din cheltuielile făcute, în limita unor plafoane anuale.

Indiferent de plafonul stabilit, măsura este greu de administrat în România, crede Gabriel Biriş, partener al casei de avocatură Biriş Goran. „Este greu de pus în practică. Câte milioane de declaraţii ar trebui să proceseze Fiscul?”, spune el pentru Gândul.

Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    EU IN GUVERNUL BASESCU NU AM INCREDERE.POATE SPUNE ORICE, NU MAI CRED NICI NU ASCULT, NICI NU VREAU SA VAD PE BASESCU-BOC.MA UIT LA ANIMAL PLANET.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata