Borbely vrea să lanseze „Casa Verde” pentru persoane fizice de la 1 iunie

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, marti, 11 mai, ca vrea sa dea drumul la programul „Casa Verde” pentru persoanele fizice de la 1 iunie, investitia pentru instalatia de energie regenerabila fiind de aproximativ 4.000 de euro, subventia constituind jumatate din suma, scrie Greenport.ro.

„Casa Verde” este un program de inlocuire sau de completare a sistemelor clasice de incalzire cu unele care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana ori alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului.

Laszlo Borbely a declarat, ca vrea sa lanseze acest program si pentru populatie de la 1 iunie. Mecanismul care va sta la baza acestui proiect a fost „imprumutat” din Ungaria si Slovacia – doua tari care promoveaza cu succes incurajarea folosirii energiei regenerabile de catre cetateanul de rand, a precizat Borbely.

Ministrul Mediului a explicat ca sistemul va fi unul simplu, fiecare solicitant va primi prin e-mail un formular, care, dupa ce va fi completat, va fi trimis la Fondul de Mediu cu un numar de cont in care statul roman va trimite banii pentru subventie.

Laszlo Borbely a mai precizat ca „marea provocare” pentru el ca ministru al Mediului este faptul ca are la dispozitie pentru investitii suma de aproximativ un miliard de euro, bani care pot fi folositi exclusiv pentru probleme de mediu. Banii s-au adunat in Fondul de Mediu din 2005-2006, insa nu au fost cheltuiti.

Citește și
3 Comentarii
 1. toma iulian spune

  este un program f. bun, numai sa se aplice .cred ca f. multi propietari vor beneficia de acest proiect de program.

 2. claudiu spune

  este bine sa se dea drumul la asa ceva, nu doar sa se promita!
  doamne da!

 3. vladoiu gelu spune

  Astea-s doar vise de amagit oameni nimeni nu incurajeaza independenta energetica ca asta este in final energia verde eco.Ce s-ar face Electrica si Termoficarea,Distrigazul ,Renel.Acesti monstri ar muri de foame ca nu isi mai vind agentul.Eu am incercat si mi s-au inchis usile.Asa ca visati frumos in continuare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata