Botoşani: Anchetă la Spitalul Judeţean Mavromati după ce un medic a acuzat asistentele şi infirmierele de incompetenţă

Managerul general al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, Viorel Iliuţă, a dispus, sâmbătă, 8 februarie, declanşarea unei anchete administrative, după ce un medic neonatolog de pe Secţia de obstretică-ginecologie a sesizat lipsa de competenţă a unor asistenţi medicali.

 Medicul Eugen Prăjinaru a sesizat public faptul că personalul instituţiei în care lucrează nu îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu.

Într-un document înaintat managerului spitalului, Prăjinaru arată că „unele cadre medicale nu respectă indicaţiile medicului de salon sau ale medicului de gardă în ceea ce priveşte îngrijirea, igiena şi tratamentul nou- născuţilor”, că „infirmierele întârzie în activitatea de îngrijire a salonului şi de schimbare a lenjeriei la copii”, dar şi că „una din asistente a vaccinat BCG a doua oară unui nou-născut”.

„Eu am numit o comisie de cercetare administrativă care trebuie să prezinte raportul până miercuri dimineaţă. Nu mă pot antepronunţa vis-a-vis de declaraţiile domnului doctor şi nici faţă de vinovăţia sau nevinovăţia unor persoane acuzate de domnul doctor”, a afirmat managerul Viorel Iliuţă.

El a dat asigurări că în cazul în care neregulile se vor confirma va dispune măsuri ”dure” faţă de personalul vinovat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata