Botoşani: Incendiu puternic la Mănăstirea ”Înălţarea Sfintei Cruci”

Un puternic incendiu a cuprins, vineri dimineață, 22 august, Mănăstirea ”Înălțarea Sfintei Cruci” din municipiul Botoșani. Potrivit inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani, colonelul Radu Anton, incendiul a afectat chiliile măicuțelor, focul fiind provocat cel mai probabil de o candelă sau o lumânare aprinsă într-una dintre încăperile situate la etajul întâi al clădirii din lemn.

Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale cu apă și spumă, în încercarea de a împiedica extinderea focului la biserica din complexul monahal.

Mănăstirea a fost construită începând din 2000, însă a fost sfințită în luna septembrie 2011. Așezarea monahală este o construcție în stil maramureșean, copie după Mănăstirea Bârsana din județul Maramureș. Înființarea schitului a avut loc după ce au fost transferate două monahii de la Mănăstirea Guranda.

Pe lângă biserica propriu-zisă mai există și o casă monahală care cuprinde corp de chilii și trapeză. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. stanica mariana spune

    O astfel de stire nu poate sa fie decat dramatica si dureroasa, in primul rand pentru maicutele de acolo.
    As aprecia ajutorul dvs. in a obtine datele de contact ale staretei pentru un mic ajutor. (din pacate pe net nu am gasit nimic despre aceasta manastire)
    multumesc

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata