Botoşani: Populaţia, instituţiile şi firmele rămân două zile fără apă

Populaţia, instituţiile publice şi cele private din judeţul Botoşani vor rămâne, timp de două zile, fără apă, din cauza unor lucrări de întreţinere a echipamentelor de la barajul Bucecea, a declarat miercuri, 11 august, directorul societăţii comerciale Apa Grup, Marcel Georgescu.

Potrivit acestuia, sistarea apei va afecta, joi şi vineri, aproximativ 45.000 de abonaţi din 16 localităţi ale judeţului Botoşani, printre care şi municipiile Botoşani şi Dorohoi.

„Oprirea apei a fost solicitată de Administraţia Naţională ‘Apele Române’, Direcţia Apelor Siret, care intenţionează, pe 12 august, să golească acumularea de la Bucecea, să verifice şi să repare echipamentele de la baraj. Până la reumplerea rezervoarelor şi repunerea în funcţiune a sistemului de alimentare, cele 16 localităţi vor rămâne fără apă la robinete”, a afirmat Georgescu, care a solicitat populaţiei şi agenţilor economici să îşi constituie rezerve de apă pentru două zile.

La rândul său, societatea comercială Termica anunţă că va sista, joi şi vineri, furnizarea apei calde menajere în municipiul Botoşani, pe fondul întreruperii apei.

Sistarea apei reci şi a celei calde are loc în contextul în care meteorologii au transmis o avertizare de tip cod galben de caniculă, potrivit căreia temperaturile exterioare vor atinge 35 de grade Celsius.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata