Box: Doroftei – Vrem să creştem o generaţie nouă care să nu mai întrebe de bani

Leonard Doroftei, preşedintele FR de Box, aşteaptă un reviriment al imaginii şi performanţelor boxului românesc cu prilejul ediţiei 2014 a CE de box feminin ce va avea loc între 31 mai şi 7 iunie la Sala Polivalentă din Capitală, la care şi-au anunţat participarea circa 300 de pugiliste din 40 de ţări.

Contractul cu EUBC privind organizarea CE 2014 de box feminin a fost semnat de FR Box prin preşedintele Leonard Doroftei şi de Primarul Sectorului 4 Cristian Popescu, în calitate de preşedinte al comitetului de organizare, actul fiind prezentat luni cu prilejul unei conferinţe de presă la Rin Grand Hotel, gazda delegaţiilor pe timpul competiţiei.

”Aşa cum aţi văzut anul trecut şi veţi vedea şi anul acesta încercăm să construim, să dăm o şansă unor copii să facă performanţă. Luptăm pentru a câştiga cea mai înaltă distincţie, titlul de campion. Luptăm pentru aur. Încercăm din nou să aducem copiilor această dorinţă de a fi cei mai buni, nu de a fi pe podium, ci pe cea mai înaltă treaptă a podiumului”, a declarat fostul campion mondial atât la amatori cât şi la profesionism.

FR de Box a fixat ca obiectiv câştigarea a 2 medalii de aur şi în cazul că rezultatele nu vor fi pe măsura aşteptărilor se va trece la restructurarea conducerii lotului feminin asigurat în prezent de Adrian Lăcătuş, Mihaela Lăcătuş şi Constantin Gălbenuşe.

”Dacă nu luăm 2 medalii de aur, măcar 3 să fie, a glumit Leonard Doroftei. Dacă vor reuşi să aibă evoluţii frumoase şi vom prezenta competiţia la cel mai înalt nivel, vom reuşi să aducem şi sponsori alături de noi. Dacă nu, o luăm de la capăt, muncim mai mult decât am făcut-o până acum. Dacă nu vor mai fi rezultate ca până acum, nu mai muncesc cu atâta pasiune cum au făcut-o până acum, vor trebui schimbaţi, o luăm de la zero şi creştem altă echipă. Vrem să creştem o generaţie nouă care să mai nu întrebe de bani, să întrebe cu cine mă bat, ce trebuie să fac să ajung campion”.

Cristian Popescu ”Piedone” a ţinut să precizeze că bugetul sectorului 4 nu va fi afectat de organizarea competiţiei feminin de box: ”Sunt onorat să fac parte din acest comitet de organizare, pentru că el se desfăşoară pe raza teritorială administrativă a sector 4. Nu va fi afectat bugetul sectorului 4, cheltuielile sunt extrabugetare, iar FR de Box şi-a asigurat responsabilitatea privind aceste cheltuieli. Noi suntem la organizare, asigurarea protecţiei cetăţenilor în drum spre Sala Polivalentă şi tot ce înseamnă curăţenie etc”.

Primăria Sectorului 4 va extinde colaborarea cu FRB printr-un protocol privind stoparea violenţei în şcolile şi liceele arondate sectorului 4, prin aducerea unor campioni şi antrenori în sălile de sport care să ofere prilejul tinerilor să-şi consume energia la antrenament cu sacii de box.

Ion Alexe, campion european în 1969 la categoria grea, vicecampion olimpic la Munchen, a rememorat câteva momente de la acele Europene din Capitală. De notat că Alexe a avut şansa de a boxa cu George Foreman, viitor campion mondial la profesionism, la JO 1968 de la Ciudad de Mexico.

”L-am învins atunci în finală pe bulgarul Pandov (Kiril — n.r.), care era o somitate în Europa de atunci la categoria grea. Înainte de competiţie a fost un chin pentru că efortul era enorm, eu veneam după Olimpiadă unde avusesem un vârf de formă. Am reuşit să prind din nou vârf de formă, chiar dacă am avut probleme de sănătate. Am avut şi selecţie pentru a fi admis în lot. Dar m-am refăcut fizic şi psihic şi am câştigat detaşat, fără probleme de arbitraj sau altceva”, a spus Ion Alexe. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata