Box: Lucian Bute, tot mai aproape de revenirea în ring

Boxerul român Lucian Bute, fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie, este tot mai aproape de o revenire în ring, după ce viitorul carierei sale a fost pus în cumpănă.

Președintele clubului InterBox, Jean Bedard, a declarat presei canadiene că pugilistul ar urma să susțină un meci până la sfârșitul acestui an, după ce a pierdut două din cele trei confruntări susținute în ultimii doi ani.

”Un anunț legat de acest subiect va avea loc la începutul lunii septembrie, iar obiectivul nostru este ca Lucian să urce în ring până la sfârșitul anului”, a completat Bedard.

”De la înfrângerea sa (în fața lui Pascal, decizie în unanimitate, la categoria semigrea, în luna ianuarie, n. red.) am fost foarte implicat și pot spune că Lucian face lucruri bune. Nu avem un adversar în vizor, dar vă pot garanta că meciul va exista și Lucian va câștiga, chiar dacă în box nu se știe niciodată. Vom vedea, meci după meci”, a precizat Bedard.

Președintele InterBox consideră că numele lui Lucian Bute ”vinde” în continuare, el este ”extrem de popular” în Quebec și nu s-a arătat deloc neliniștit în privința numărului de spectatori la viitorul meci al lui Bute.

Bute (34 ani) a fost campion mondial IBF la supermijlocie între 2007 și 2012, când a pierdut centura în fața britanicului Carl Froch, victorios prin KO tehnic în repriza a cincea, la Nottingham. La finalul aceluiași an, Bute îl învingea la puncte pe rusul Denis Gracev, la Montreal, dar a suferit a doua înfrângere din cariera sa la începutul acestui an, în fața canadianului de origine haitiană Jean Pascal, tot la Montreal. După acest meci, Bute s-a despărțit de antrenorul Stephan Larouche. Palmaresul lui Bute la profesioniști este de 31 de victorii (24 KO) și 2 înfrângeri.

Recent, Bute a lucrat cu renumitul antrenor Freddie Roach, la sala acestuia din Hollywood (California).

Boxerul gălățean a scris un mesaj sugestiv, luni, pe pagina sa de Facebook: ”Nu doar îmi doresc să redevin Campion Mondial…. am să ‘transpir’ din greu pentru a reuși….”

În data de 23 septembrie se va organiza o gală importantă de box la Casino Montreal, după o pauză de patru ani. Cu acest prilej, vor urca în ring, printre alții, și ”greul” român Bogdan Dinu (10 victorii la profesioniști, nicio înfrângere). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata