BP a cheltuit până acum 6,1 miliarde de dolari din cauza mareei negre

Compania petrolieră britanică British Petroleum (BP) a anunţat luni, 9 august, sumele cheltuite pentru lupta împotriva mareei negre din Golful Mexic, unde puţul aflat la originea catastrofei a fost închis cu succes, au atins un total de 6,1 miliarde de dolari (4,6 miliarde de euro).

Această sumă cuprinde totalul cheltuielilor efectuate de grupare pentru a restrânge şi curăţa petrolul, forarea puţurilor auxiliare şi operaţiunile de cimentare, sumele vărsate în conturile statelor americane riverane şi ale autorităţilor federale, plus solicitările de despăgubire deja rambursate, a detaliat BP într-un comunicat, citat de AFP.

Compania a precizat că a primit până acum peste 145.000 de cereri de despăgubire şi a efectuat în cadrul acestora peste 103.900 de plăţi, în valoare totală de 319 milioane de dolari.

Este vorba de un bilanţ provizoriu, costul final al catastrofei nefiind încă cunoscut. BP a acceptat în iunie să creeze un fond de 20 de miliarde de dolari ce va fi consacrat indemnizării victimelor mareei negre şi şi-a făcut rezerve în conturile sale de 32,192 miliarde de dolari, care speră că vor fi suficiente pentru a acoperi toate costurile legate de catastrofă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata