Braşov: Cinci suspecţi în cazul sustragerilor de bani din conturile bancare

Poliţiştii braşoveni au identificat cinci suspecţi în cazul sustragerii de bani din conturile unor clienţi ai Băncii Credit Europe Bank – sucursala Braşov, în urma cercetărilor efectuate în perioada 6 – 8 august, se arată într-un comunicat transmis miercuri de Biroul de presă al IPJ Braşov.

Potrivit sursei citate, este vorba despre o persoană din conducerea sucursalei, trei operatori ghişeu şi un casier, care sunt cercetaţi în stare de libertate, conform Legii 161/2003, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals informatic şi fraudă informatică.

În luna iulie 2010, cei cinci suspecţi au accesat patru conturi ale clienţilor şi au efectuat operaţiuni bancare fără autorizarea acestora, în scopul însuşirii fără drept a mai multor sume care totalizează 365.000 de lei.

Conform prevederilor legale, s-a propus declinarea competenţei în acest dosar către DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov, dosarul fiind înaintat în data de 9 august 2010.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie a fost sesizat de conducerea băncii din Bucureşti în data de 5 august 2010 în legătură cu sustragerea unor sume din conturile clienţilor, iar poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ au solicitat sucursalei din Braşov declanşarea unui audit bancar.

Raportul de audit bancar a arătat că din patru conturi bancare s-a sustras în mod ilegal suma de 365.000 de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata