Braşov: Ediţia din acest an a Festivalului Oktoberfest începe joi şi va dura 11 zile

Peste 1.000 de hectolitri de bere, sute de kilograme de preparate cu specific bavarez, numeroase concursuri cu premii, concerte, alegerea Miss Oktoberfest, un cort de 3.600 de metri pătrați, toate vor fi la ediția din acest an a Festivalului Oktoberfest care începe joi la Brașov pe Arena „Ion Țiriac” a Liceului cu Program Sportiv și se va desfășura până în 14 septembrie.

Deschiderea va avea loc joi, începând cu ora 16.00, din fața Teatrului „Sică Alexandrescu” de unde va porni o paradă a trăsurilor și a carelor alegorice, pe traseul Teatrul „Sică Alexandrescu”, Primărie — str. Nicolae Iorga — str. Mureșenilor — Poarta Schei, și se va încheia în cortul Oktoberfest unde se va da cep marelui butoi cu bere.

Ca noutate, la ediția din acest an vor fi alese trei Miss, Miss Oktoberfest, Miss Heidi și Miss Popularitate. În 12 septembrie, alaiul Oktoberfest va ajunge la Școala ajutătoare de la Brădet unde vor fi făcute donații constând în bani și produse care se vor aduna în timpul festivalului, în urne special amenajate. Organizatorii Oktoberfest așteaptă la ediția din acest an 250.000 de brașoveni și turiști.

Cu ocazia Oktoberfest, Clubul Economic German din Brașov, unul dintre organizatori, va lansa vineri brandul „Made în Brașov”, pe terenul de sport al Colegiului Național „Andrei Șaguna” unde va fi deschisă o expoziție de produse fabricate în Brașov, care va putea fi vizitată până pe 7 septembrie. Tot pe terenul de sport va fi amenajat un parc de distracții pentru copii care va funcționa până pe 12 septembrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata