Braşov: Staţie de încărcare a maşinilor electrice, realizată pe domeniul public, în premieră, de o companie privată

O nouă staţie de încărcare pentru autovehicule electrice, realizată, în premieră, de compania Electrica Furnizare SA, în parteneriat cu municipalitatea, va putea fi utilizată, în scurt timp, în municipiul Braşov, atât de localnici, cât şi de turişti, a informat, miercuri, Biroul de presă al Primăriei.

Noua staţie – care va fi a 11-a din Braşov – va fi amplasată în zona centrală a oraşului, în vecinătatea Teatrului „Sică Alexandrescu” şi va fi alimentată de la Punctul de transformare al Electrica aflat în zonă, modernizat recent.

„Sperăm ca acest proiect pilot să fie unul de succes, mai ales că, în ultima perioadă, a crescut numărul de maşini electrice înmatriculate în Braşov. Dacă la începutul anului vorbeam de 14 autoturisme, în prezent avem în evidenţă 45. La acestea se adaugă şi cele ale turiştilor care vizitează oraşul. În discuţiile cu Electrica, ne-am propus ca în perioada următoare să mai amenajăm alte 4-5 staţii de încărcare în parcările publice”, a declarat, potrivit sursei citate, primarul George Scripcaru.

Conform acestuia, cele 5-6 staţii realizate de Electrica se adaugă celor 10 deja existente şi celor 17 pentru care municipalitatea braşoveană a depus cerere de finanţare la Administraţia Fondului de Mediu.

Sursa foto: economica.net

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata