Brokerii estimează aprecieri de scurtă durată pe Bursă

Acţiunile listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) ar putea cunoaşte aprecieri de scurtă durată în această săptămână, tehnic, după deprecierile puternice din ultimele două săptămâni, estimează brokerii societăţii de servicii de investiţii financiare Intercapital Invest.

BVB a fost inchisa luni, 24 mai, fiind o zi liberă legală cu ocazia Sărbătorii Rusaliilor, iar tranzacţiile au fost reluate marţi, 24 mai.

Analiştii casei de brokeraj Intercapital Invest consideră însă că, în continuare, acţiunile româneşti vor fi supuse la deprecieri, pe fondul situaţiei interne şi internaţionale nefavorabile.

‘Faţă de maximele din acest an, indicii BVB au cunoscut o depreciere de 20-35 la sută, însă nu consider că lucrurile se vor opri aici’, a afirmat Andreea Gheorghe, broker la Intercapital Invest, în analiza săptămânală a evoluţiei BVB.

Potrivit casei de brokeraj, un trend de scădere de câteva luni şi un an mai slab decât cel estimat la bursă, precum şi scăderea dividendelor acordate de companii pentru anul 2009 ar trebui să ducă la un an 2010 foarte slab pentru profitabilitatea SIF-urilor.

O evoluţie de asemenea negativă este valabilă pentru bugetele multor companii, situaţia fiind generalizată la nivel de economie, se mai arată în raportul casei de brokeraj.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata