Brukenthalul, primul muzeu din România vizitat cu ajutorul unei aplicaţii pe mobil, „GPS-ul de artă”

Muzeul Național Brukenthal din Sibiu este primul din România care va oferi gratuit turiștilor posibilitatea să-l viziteze cu ajutorul unei aplicații pentru telefoanele mobile inteligente, numită i-locate și botezată de specialiștii în managementul cultural „GPS-ul de artă”, aceasta urmând a fi disponibilă din luna septembrie, a declarat miercuri Raluca Teodorescu, reprezentantă a muzeului.

„Muzeul Brukenthal din Sibiu va fi prima instituție muzeală din România care va permite ghidarea vizitatorilor cu ajutorul unei aplicații speciale pentru telefoanele mobile inteligente. Această aplicație poartă numele I-locate și a fost supranumită de unii specialiști în management cultural ‘GPS-ul de artă’. Se dorește ca aplicația să fie disponibilă în regim gratuit din luna septembrie 2015, pentru toată perioada de desfășurare a proiectului. Aplicația va fi creată cu ajutorul unei finanțări în valoare de 4,7 milioane de euro, acordată de Comisia Europeană”, se arată într-un comunicat al Muzeului Național Brukenthal.

Practic, odată instalată pe telefoanele mobile, aplicația îi ajută pe turiști și să ajungă la Muzeul Brukenthal. Astfel, telefoanele le vor spune exact cum să ajungă la muzeu, care este distanța exactă până aici și mai mult, acest „GPS” oferă și un ghidaj cultural.

„Aplicația oferă și date despre expozițiile muzeului, despre importanța camerelor respective, pentru istoria orașului. Aplicația are o dublă funcție, este și un „GPS” și un fel de ghidaj în interiorul muzeului și în afara lui”, a explicat Raluca Teodorescu.

Aplicația se poate descărca gratuit pe telefoanele mobile din 1 septembrie 2015 până în decembrie 2016, de pe site-ul www.i-locate.eu.

„GPS-ul de artă” va fi disponibil în limbile română și engleză.

Muzeul Național Brukenthal este cel dintâi din Europa Centrală și de Est deschis pentru public încă din anul 1817, un muzeu fenomen care și-a deschis larg porțile și astfel publicul a putut să admire în ultimii ani colecțiile pe care le găzduiește în toată splendoarea lor. La Palatul lui Brukenthal de la Sibiu se vorbesc toate limbile din lume. Anual, sute de mii de oameni din toate colțurile lumii vin la Palat să admire colecțiile fostului guvernator transilvănean, care rămâne, după aproape două secole, la fel de inovator, modern și european. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata