Bruxellesul va acţiona Bulgaria în instanţă pentru neimplementarea legislaţiei privind deşeurile

Comisia Europeană a confirmat marţi că va acţiona în instanţă Bulgaria pentru că nu a implementat corect legislaţia europeană privind deşeurile, la peste doi ani de la lansarea unei proceduri de infringement în legătură cu această chestiune, relatează Novinite.

Confirmarea a venit în urma unei întâlniri la Bruxelles între ministrul bulgar al mediului Nona Karadjova şi comisarul UE pentru mediu Janez Potocnik.

Dna Kardzjova a precizat că a prezentat poziţia autorităţilor bulgare, însă comisarul european a fost de neclintit; decizia de a da în judecată Bulgaria a fost deja luată, iar cazul va ajunge la un tribunal din Luxemburg.

Potrivit ministrului bulgar, autorităţile de la Sofia vor încerca că convingă instanţa că au făcut tot posibilul de a găsi o soluţie la această problemă. Ea şi-a exprimat speranţa că instanţa va da o sentinţă în favoarea Bulgariei. În caz contrar,

Sofia va fi nevoită să plătească amenzi grele, în valoare de milioane de euro.

Cazul nu a fost încă înregistrat, însă acest lucru este de aşteptat să se întâmple la o lună de la luarea deciziei în acest sens.
Acesta ar fi primul proces intentat de Comisia Europeană împotriva unui stat nou intrat în UE.

Cazul vizează sistemul inadecvat de evacuare a deşeurilor din Sofia, care ar fi trebuit să aibă în funcţie o reţea de instalaţii de evacuare a deşeurilor până la aderarea sa la UE, la 1 ianuarie 2007. Găsirea unei soluţii ar putea dura câţiva ani, notează Novinite.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata