Buffett contribuie cu mize de 5% în cinci cele mai mari companii din Japonia

Sursa: zf.ro

Berkshire Hathaway Inc (BRKa.N) a cumpărat o contribuție de 5% în fiecare dintre cele mai mari cinci case comerciale din Japonia, în valoare de peste 6 miliarde de dolari, marcând o mișcare pentru președintele Warren Buffett, având în vedere că se orientează mai presus de Statele Unite pentru a-și diversifica conglomeratul.

Investiția pe termen lung în Itochu Corp (8001.T), Marubeni Corp (8002.T), Mitsubishi Corp (8058.T), Mitsui & Co Ltd (8031.T) și Sumitomo Corp (8053.T) ar putea vedea cum miza crește la 9,9%, a declarat Berkshire duminică, la împlinirea vârstei de 90 de ani al lui Buffett.

„Cele cinci mari companii comerciale au multe întreprinderi comune în întreaga lume și probabil că vor avea mai multe”, a spus Buffett într-un comunicat.

„Sper ca în viitor să poată exista oportunități de beneficii reciproce.”

Investiția va contribui la reducerea dependenței Berkshire de economia SUA, care în ultimul trimestru s-a contractat cel mai mult în cel puțin 73 de ani, pe măsură ce pandemia COVID-19 a luat amploare.

Multe dintre afacerile sale s-au luptat, inclusiv producătorul de piese de avioane Precision Castparts de la care a avut o reducere de 9,8 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, alegerea lui Buffett în Japonia a surprins jucătorii de pe piață, deoarece casele de tranzacționare au fost mult timp departe de favoritele investitorilor.

Pe lângă expunerea semnificativă la sectorul energetic și volatilitatea prețurilor resurselor, modelele de afaceri încurcate care implică mărfuri la fel de variate precum tăiței și rachete, au constituit de mult timp o oprire.

„Evaluarea lor ieftină ar fi putut fi o atracție”, a spus Norihiro Fujito, strateg șef de investiții la Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities din Tokyo.

„Dar este mai avantajos pentru Buffet să cumpere toate cele cinci companii, decât să aleagă doar câteva”.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner