Bugetarii vor primi vouchere de vacanță

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat că, începânde de săptămâna viitoare, voucherele de vacanţa vor putea fi distribuite.

Acesta a susținut, că de săptămâna viitoare va începe repartizarea voucherelor de vacanţă, la finalul unei întâlniri de lucru cu autorităţile locale, agenţi economici şi conducerea judeţului Constanţa.

„Voucherele de vacanţă au intrat în linie dreaptă. Ministerul Turismului, săptămâna viitoare, o să le acorde tuturor angajaţilor”, a precizat Trif, conform Mediafax.

El a spus că aceste vouchere sunt un ajutor pe care Executivul îl dă atât turiştilor români, cât şi întregului sector, de obicei, pentru că se pot consuma doar pe teritoriul.

„Este un ajutor dat de către Guvernul României în mod direct turistului român şi turismului românesc. (…) Aceste vouchere de vacanţă, în valoare de 1.450 de lei pentru fiecare persoană, se pot cheltui doar pe teritoriul României”, a adăugat Trif.

Salariaţii din instituţiile şi autorităţile publice vor beneficia, până la 30 noiembrie 2018, de indemnizaţie de vacanţă, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 de lei, conform unei hotărâri de aprobare a normelelor metodologice de aplicare a OUG privind acordarea voucherelor de vacanţă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata