Bugetul Ministerului Economiei a fost aprobat de comisiile de buget-finanţe

17

Bugetul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a fost aprobat în forma propusă de guvern, potrivit votului exprimat, sâmbătă (9 ianuarie 2010), de membrii comisiilor parlamentare reunite de buget-finanţe.

Niciunul dintre cele 59 de amendamente propuse nu a fost admis, cele mai multe nefiind susţinute de iniţiatori, care au absentat „in corpore” de la şedinţa comună a Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor şi Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piată de capital a Senatului.
Între puţinele amendamente dezbătute s-a numărat cel susţinut de PSD pentru alocarea de la bugetul statului a unei sume de 12 milioane lei, în vederea dezvoltării Parcului Industrial Craiova.

În răspunsul său, ministrul Adriean Videanu a arătat că „efortul de 380 milioane euro prin care statul român garanteayă investiâia Ford de la Craiova este suficient şi încurajator pentru demararea investiâiei, nefiind nevoie de o suplimentare”. În favoarea amendamentului au fost 18 voturi, contra – 18, iar abţineri – trei. „Votul celor nehorâţi a înclinat balanţa”, s-a apreciat.
Amendamentele legate de alocarea de sume suplimentare pentru electrificarea unor sate, cătune şi, în general, zone izolate, au fost retrase, dat fiind că ministerul a dat asigurări că proiectele respective vor fi concretizate până în anul 2012.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata