Bulgaria amână pentru 2011 emisiunea de obligaţiuni de un miliard de euro

Bulgaria amână pentru 2011 vânzarea de obligaţiuni în valoare de un miliard de euro, a anunţat marţi, 14 iunie, ministrul bulgar de Finanţe, Simeon Djankov, citat de Novinite.

Veniturile din emisiunea de obligaţiuni vor fi utilizate pentru finanţarea proiectelor de infrastructură şi pentru stimularea creşterii economice, a afirmat oficialul bulgar. El a avertizat că Guvernul ar putea emite obligaţiuni în valoare de un miliard de euro până la sfârşitul acestui an, dacă situaţia bugetului Bulgariei se înrăutăţeşte, deşi aceasta este o posibilitate foarte îndepărtată.

Anul viitor ar putea fi mai adecvat pentru emisiunea de obligaţiuni, în special pentru eurobonduri. Oricum, veniturile vor fi utilizate mai degrabă pentru proiecte speciale de infrastructură decât pentru reducerea deficitului bugetar’, a subliniat ministrul bulgar de Finanţe.

Deficitul fiscal al Bulgariei se va adânci în acest an la 4,8 la sută din PIB, faţă de 0,8 la sută estimat anterior, au anunţat autorităţile de la Sofia, deoarece redresarea economică mai lentă scade veniturile din taxe.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata