Bulgaria expulzează un diplomat rus suspectat de spionaj

Guvernul de la Sofia a anunţat, luni, expulzarea unui diplomat rus acuzat de activităţi de spionaj împotriva Bulgariei, Alianţei Nord-Atlantice şi Uniunii Europene.

Potrivit Ministerului bulgar de Externe, diplomatul rus a părăsit deja Bulgaria. Guvernul de la Sofia cere Rusiei retragerea oficială a diplomatului suspectat de spionaj.

„Partea bulgară a exprimat dorinţa ca angajatul Ambasadei să fie revocat din funcţie până la sfârşitul zilei de luni. Diplomatul a părăsit deja Bulgaria”, a anunţat Ministerul bulgar de Externe, citat de agenţia de presă Tass.

Ambasada Rusiei la Sofia nu a făcut încă niciun comentariu pe această temă.

Potrivit site-ului de ştiri Vesti.bg, diplomatul expulzat este prim-secretarul Ambasadei Rusiei la Sofia.

Parchetul General din Bulgaria a iniţiat luni proceduri penale împotriva unui diplomat rus, dar investigaţia este suspendată din cauza imunităţii diplomatice a suspectului. „Parchetul a lansat proceduri referitoare la o infracţiune împotriva statului comisă de un cetăţean străin. Începând din septembrie 2018, cetăţeanul străin a colectat informaţii care sunt secrete de stat despre Bulgaria, Uniunea Europeană şi NATO. Informaţiile erau livrate unui stat străin”, precizează Parchetul General din Bulgaria.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata