„Bunicii Comunităţii”, proiect pentru protecţia acestei categorii de persoane

Ministerul Muncii are în vedere o strategie ce vizează menţinerea pe piaţa muncii a persoanelor vârstnice, în acest sens fiind elaborat proiectul numit „Bunicii Comunităţii”, a declarat, joi, ministrul de resort, Ana Costea, într-o conferinţă de specialitate.

„Ministerul are în vedere o strategie privind îmbătrânirea activă, care se circumscrie acestui pachet integrat, răspunzând astfel orientărilor şi liniilor agreate la nivelul Uniunii Europene, respectiv încercarea de menţinere pe piaţa muncii a persoanelor de 55-64 de ani. Ministerul are un proiect pe care l-am intitulat ‘Bunicii Comunităţii’ care, dacă vreţi, îmbină, pe deoparte, nevoia de educare şi formare a nepoţilor, datorită experienţei pe care aceştia (bunicii — n. r.) o au, iar, pe de altă parte, reprezintă şi o măsură de protecţie socială a acestei categorii de persoane”, a spus Costea.

În ceea ce priveşte tinerii, spune ministrul, instituţia pe care o conduce are în vedere implementarea unor noi programe de ucenicie la locul de muncă.

Ministerul are în vedere implementarea unor noi tipuri de ucenicie la locul de muncă, potrivit Legii privind ucenicia, care să se asigure în parteneriat cu mediul de afaceri. Pe de altă parte, urmărim elaborarea unor măsuri personalizate nu numai pentru tinerii apţi de muncă, dar şi pentru tinerii care au o serie de deficienţe sau nevoi speciale, contribuind, astfel, la îmbunătăţirea nivelului de viaţă şi la incluziunea socială, înlăturând tendinţele de marginalizare şi izolare a acestor grupuri de persoane defavorizate”, a explicat şeful de la Muncă.

Reprezentanţa Comisiei Europene în România a organizat, joi, o conferinţă dedicată recomandărilor europene privind înfiinţarea de autorităţi naţionale pentru competitivitate.

Evenimentul şi-a propus să dezbată iniţiativa legislativă privind constituirea Consiliului Naţional de Competitivitate în România, urmărind să aducă laolaltă actorii instituţionali care pot sprijini activitatea consiliului în vederea creşterii competitivităţii la nivel naţional. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata