Burcea (ANAT): Guvernul tehnocrat nu va face revoluţie, dar va încerca să îmbunătăţească lucrurile şi în turism

Noul Guvern tehnocrat nu va face revoluție, dar va încerca să îmbunătățească lucrurile și în turism, a declarat, miercuri, prim-vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, într-o conferință de specialitate.

„Sper că aceia care vor veni să înțeleagă necesitatea reducerii TVA la 9% și pentru agențiile de turism. Cred că ar putea rezolva și problema primei de incoming pentru agenții. Avem o mare problemă legată de modul de obținere a vizelor pentru cetățenii din zona de Est care vor să vină ca turiști în România. Avem un potențial imens de atragere a turiștilor din China, zona țărilor arabe și Rusia, dar ne împiedicăm de această problemă a vizelor, pe care sperăm ca noul guvern să o rezolve”, a mai spus Alin Burcea.

Conform reprezentantului ANAT, agențiile din România nu aduc turiști chinezi și din cauza obținerii cu greutate a vizelor, dar mai ales din cauza garanției de 10.000 euro pe care trebuie să o depună pentru fiecare turist.

,,Noi trebuie să fim mai catolici decât Papa. Să respectăm legislația europeană mai mult decât alte țări din UE. Toate țările mari din Europa au străzile pline de turiști chinezi. Noi de ce nu putem să ne adaptăm legislația la fel ca aceste țări din UE cu tradiție în turism„, spune prim-vicepreședintele ANAT.

Alin Burcea crede că dacă s-ar scurta durata obținerii vizelor și s-ar elimina garanția necesară în cazul repatrierii cetățenilor chinezi, România ar putea atrage anual peste 10.000 de turiști numai din China. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata